Co z meczem Suchary - Lech? Jest oświadczenie prezesa klubu

fot. Tomasz Szwajkowski, archiwum

We wtorek głośno zrobiło się o wyzwaniu TMS Sucharów Suchy las rzuconym Lechowi Poznań. Do całej sytuacji odniósł się prezes A-klasowca. - Celem nie było, nie jest i nigdy nie będzie wyśmiewanie się z Kolejorza - twierdzi Tomasz Burdziński.

Na facebookowym profilu Sucharów pojawiło się wyzwanie "o kratę piwa". Klub z Suchego Lasu miał pokryć koszty rozegrania sparingu z mistrzem Polski, dając przy okazji szansę na odblokowanie się ostatniego obecnie zespołu ekstraklasy.
W środę na profilu pojawił sie kolejny wpis, podpisany przez Burdzińskiego. - W związku z pojawieniem się w mediach informacji na temat akcji pt. ‪#‎WyzwanieSucharów‬ chcielibyśmy zawiadomić opinię publiczną, że akcja ta została zainicjowana w internecie przez naszych kibiców i sympatyków z nieoficjalnego Fan Page"a, a nie oficjalnie przez klub TMS Suchary Suchy Las. Informujemy w imieniu naszym oraz naszych kibiców i sympatyków, że celem nie było, nie jest i nigdy nie będzie wyśmiewanie się z trudnej sytuacji w której znalazł się aktualny Mistrz Polski. Większość z nas jest kibicami Lecha Poznań, którzy są z nim na dobre i na złe. Rozegranie meczu z Lechem byłoby dla naszej drużyny na pewno niezapomnianą przygodą i spełnieniem marzeń wielu naszych zawodników i tylko taka inicjatywa przyświecała autorom ww. akcji - czytamy w komunikacie.

Dobry